Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılında Efsane İndirim! Gördüğünüz indirimlere ek, Nakite %20 KDV bizden İndirim Fırsatlarını Kaçırmayın!



Banyonuzda renk çarkı nasıl kullanılır

tarihinde gökhan özyurtlu tarafından gönderildi

Bu yazı dizimiz, banyonuz için mükemmel bir renk şeması oluşturmak için renk çarkını nasıl kullanacağınızı size gösterecektir.

Öyleyse, ilk önce ilk, renk çarkı nedir ve neden kullanmanız gerekir? Hayattaki her şeyde olduğu gibi, sanatçılar veya tasarımcılar görsel olarak hoş görünen bir şey yaratmak için farklı renkler bir araya getirdiklerinde, bu kazara olmaz. Herhangi bir iç tasarımcının dolabındaki en hantal araçlardan biri renk çarkıdır.

Farklı renkler arasındaki ilişkiyi grafiksel olarak gösteren renk çarkı, herkesin birlikte iyi giden renkleri aramasına yardımcı olabilir. Yeni bir dekor yaratırken, özellikle de evinizin banyonuzdaki alanlarında idealdir.

Bu blog yazısında, renk çarkına daha ayrıntılı olarak bakacağız, renkleri tanımlarken kullanılan bazı genel ama sık sık kullanılan terimleri açıklayacağız ve kendi renk düzeninizi nasıl yaratacağınızı göstereceğiz.


Renk çarkı

Bu bölümde, renk tekerleğini ve hangi renkleri içerdiğini size tanıtırız.

Renk çarkı 3 ana renge dayanır: Kırmızı, sarı ve mavi.

Bunlardan ikisini birlikte karıştırdığınızda ikincil renkler elde edersiniz: Mavi ve sarı: yeşil olur. Sarı ve kırmızı: turuncu olur. Kırmızı ve mavi: mor olur.

Ana renkleri ikincil renkler ile karıştırmak, üçüncül renkleri çıkarır: Kırmızı mor, Kırmızı turuncu, Mavi mor, Mavi yeşil, Sarı yeşil ve Sarı turuncu.

Böylece özetlemek için, birincil renkleri karıştırarak ikinciller oluşturursunuz. İkincil bir renge birincil renk ekleyerek de üçüncül renkler elde edersiniz. Ve renk çarkını oluşturan da budur.


Renk teorisi terimleri

Renk çarkını anlamanıza yardımcı olmak için, genel renk teorisi terimleri için hızlı bir kılavuz.


Renk

Renk tonu, renk için başka bir terimdir. Bunun için birincil ve ikincil renkler kullanın.

Doyma

Doygunluk bir rengin saflığını ifade eder. Yüksek doygunluğa sahip bir renk genellikle yoğun ve parlak iken, düşük doygunluğa sahip renkler donuk görünür.

Gölge

Tona siyah eklediğinizde gölgeler oluşturulur. Artan miktarlarda siyahtan sarıya ekleme, daha koyu sarı tonları oluşturur.

Ton

Renk tonları, gölgelerin tam tersidir. Siyah eklemek yerine beyaz ekleriz. Ve maviye artan miktarda beyaz ekleyerek, maviye daha açık ve daha açık tonlar elde ediyoruz.

Ton

Tona gri renk eklemek bir ton oluşturur.

Renk sıcaklığı

Ve son olarak, renk sıcaklıkları sarılar, turuncular ve kırmızılar gibi sıcak renkleri ve maviler, morlar ve yeşiller gibi soğuk renkleri ifade eder. Sıcak renkler genellikle daha sakin ve neşeli görünür; bu da daha sakin ve daha ince renkler yaratır.


Renk şemaları oluşturmak için renk çarkı nasıl kullanılır

Renk tekerleğinin bir kullanımı, renk şemaları oluşturmaktır ve bunlar birkaç kategoriye ayrılır. Bunlar:

  • Tamamlayıcı
  • Benzer
  • Triadik
  • Split - Tamamlayıcı
  • Tetradic - Dikdörtgen ve Kare

Tamamlayıcı renk şemaları

Örneğin, kırmızı ile çalışıyorsanız, tamamlayıcı rengi, rengin diğer tarafında, bu durumda yeşil olan kuyu tarafında bulacaksınız.

Bu 2 renk birlikte mükemmel çalışır ve mükemmel cesur bir ifade oluşturur. Canlı turkuazla modaya uygun yanık turuncu kullanmak, bu kadar çekici görünmesini sağlayan şeydir. Ancak uyarılmalıdır - bu yürekli olanlar için değildir!

Analog renk şemaları

Benzer renk şemaları, çarkın üzerinde seçtiğiniz rengin her iki tarafını da kullanır. Birlikte çok iyi uyuyorlar ve sakin ve rahat bir tasarım yaratıyorlar.

Mor bu görünümdeki ana renktir. Derin bir donanma ve açık mavi tonlarıyla eşleştirilmiş, dengeli ve mistik bir his yaratır.

Üçlü renk şemaları

Sonra, renk tekerleğinde 3 nokta kullanan üçlü şemalarımız var. Mor, turuncu ve yeşil gibi. Üçlü bir şema bir uyum hissini etkileyebilir ve en aza indirgenmiş doygunluk ile kullanılır. Bu görünüm tamamen renk çarkında üçgene bölünmüş 3 renkten oluşan sağlıklı bir dengeye sahip olmakla ilgili.

Sık sık mavi ve sarıyı birlikte görüyorsunuz, ancak bu şemayı biraz daha ilerletmek istiyorsanız, pancar pembesiyle boyamayı deneyin.

Bölünmüş tamamlayıcı renk şemaları

Bölünmüş tamamlayıcı bir renk şeması için tabanı seçin, ardından karşıt rengin her iki tarafındaki 2 rengi arayın. Tamamlayıcı bir renk düzeninden biraz daha yumuşak olmasına rağmen, bu güçlü görsel kontrast yaratır.

Bu görünüm fazla zorlamadan, fazladan karakter eklemek için harika. Renkler eşit olarak bölündüğünde, uyumlaştırıcı bir son oluşturur.

Tetradik renk şemaları

Tetradik şemalar, dördüncü bir renk sunarak önceki seçeneklerden biraz daha fazla karmaşıklık sunar. Bu şemalar, 2 tamamlayıcı çiftten oluşturulmuştur ve birçok olasılık sunabilir. Sadece sıcak ve soğuk renkleri dengelemeyi unutmayın.

Bu tema için pastel renkler seçtik. Bir odada 4 renk olması oldukça cesurca bir hareket olduğundan, onları hafifçe tonlamak gerçekten yardımcı olacaktır.

Dede Duş ' ta banyo ve duş alanlarınıza dair çözümler devam ediyor!

Diğer Blog / Makalelerimiz için buraya tıklayabilirsiniz.


Ürünleri İncele / Online Alışveriş