ebeveyn banyosu | Dede Duş

Ebeveyn banyosu planlamak

Rahatlık açısından, ebeveyn banyo olmazsa olmazlarımızdandır. Kendi özel sığınağınızı sağlayarak, yatağınıza sadece birkaç adım mesafede, evinize yapabileceğiniz en pratik eklemelerden biridir.

Yorgun, eski bir ebeveyn banyosunu ( ensuite ) güncellemek veya sıfırdan bir tane oluşturmak istiyorsanız, bu uzman planlama kılavuzu, size göz önünde bulundurmanız gereken her şeyi gösterecektir.


İnşaat

Bir en-suite ( ebeveyn banyosu ) eklemek istediğiniz, büyük bir odanız varsa, ayrı bir alan oluşturmak için bir paravan duvarı ile bir bölümün ayrılması kadar basit bir işlem olabilir. Her ne kadar biz "basit" dediğimizde, düşünülecek tüm tesisat, havalandırma ve elektrik bağlanıtıları da var tabii ki. Duvara monteli musluklar, saklama kanalları veya asma klozet ve gizli bir su deposu için ideal nokta sağlayan yeni bir saplama duvarı, gerçekte tasarımınızın geri kalanına dahil edilebilir.

Ancak, yalnızca küçük bir ebeveyn banyosu da oluşturabilirseniz, buzlu tasarımlı sürgülü cam paneller, yaratıcı bir şekilde çalışabilir. Çünkü kapandıklarında ışığa izin verirler. Katlanır kapılar aynı zamanda gizliliğinizi de korur ve kullanılmadığı zaman odadaki boş alanı genişletmek için tekrar açılabilir.

ebeveyn banyosu tasarlamak | Dede Duş


Duş kabini

Genellikle mevcut bir ana banyoyu tamamlayan ebeveyn banyolarıyla, genellikle ikinci bir banyoya gerek yoktur ve çoğu durumda yerden tasarruf sağlayan bir duş kabini tercih edilir.

Daha küçük ebeveynler için, tüm genişliğini odanızın bir ucunda, duşunuzu almak için kullanabilirsiniz. Bu durumda, duşunuza eşlik etmek için yalnızca bir duş kapısına, duş teknesine ve fayansa ihtiyacınız olacaktır. Her boyuttaki odalar için geniş bir esneklik yelpazesi sunabilir.

ebeveyn banyosu ve menteşeli duşakabin


Göz yanılması

En-süitler genellikle küçük olduğundan, banyodaki her ayrıntıyı daha büyük görünmesi için kullanmak isteyeceksiniz. Sağlam duvarlar için, ışığı en üst düzeye çıkarmak için, her zaman büyük bir ayna ile kaplayabilir veya güçlü bir odak noktası sağlamak için genel tasarımın bir parçası olarak parlak beyaz veya soluk renkli fayanslar ekleyebilirsiniz.

ebeveyn banyosu ve aynalar | dede duş

Tavanlar

Garip bir şekilde, küçük bir alandaki yüksek tavan, daha kapalı hissetmenize neden olabilir, bu nedenle alçaltılmış veya asma tavan için plan yapmanız gerekebilir. Bununla birlikte, daha doğal bir his vermek için, gün ışığı gibi aydınlatan halojen spotlar gibi farklı aydınlatma efektlerini kullanma konusunda daha fazla fırsat verebilir.


Depolama

Alan ne kadar küçük olursa, depolama çözümlerini yaratıcı bir şekilde kullanmak o kadar önemlidir. Bir makyaj ünitesi , bir havzayı kullanışlı bir depolama alanı ile birleştirerek formu ve işlevi birleştirdiklerinde idealdir. Her şeyi bir adım öteye götürerek, Dar banyo mobilyaları gibi bir kombinasyon ünitesi, minimum zemin kaplama alanı için maksimum depolama alanı sunar.

dar alanlı ebeveyn banyosu | dede duş


Karıştır ve Eşleştir

Kendi tasarım fikirlerinizle eşleşecek parçaları seçerek, ya çağdaş bir duş kabini noktası olarak öne çıkan ya da genel bir şemaya uyum sağlayan bir ebeveyn banyosu oluşturabilirsiniz. Seçtiğiniz musluklar kadar, basit olan herhangi bir lavabo tipine, ultra modern bir görünüm katabileceğiniz için , çok çeşitli banyo bataryası musluklar gibi şık ve çağdaş bir şey seçebilirsiniz.

ebeveyn banyosu ve sürgülü duşakabin | dede duş

Dede Duş ' ta banyo ve duş alanlarınıza dair çözümler devam ediyor!

Diğer Blog / Makalelerimiz için buraya tıklayabilirsiniz.

Bloga dön