Muhteşem mermerler ile banyonuza şıklık katın | Dede Duş

Muhteşem mermerler ile, banyonuza şıklık katın

Pürüzsüz ve sofistike bir mermerin, herhangi bir banyoya, gerçek bir lüks dokunuşu getirmesi garantidir. Görünümün sahte olması için uygun maliyetli yöntemlerin yanı sıra, mermer ürünlerle zarafetin nasıl ekleneceğini göstereceğiz. 

Jeoloji derslerine dikkat ettiyseniz, mermerin genellikle yapı malzemesi olarak kullanılan ve heykeller için kullanılan bir kaya olduğunu bileceksiniz. Mermer, saf beyazdan siyaha kadar bir renk yelpazesinde gelirken, gördüğünüz tipik damarlar ve işaretler, demir oksitler, kum ve silt gibi mineral safsızlıklarından kaynaklanır ve her mermer parçasına benzersiz bir karakter katar. Türkiye, İtalya, Çin ve Hindistan mermer tedarikinde dünya arzının neredeyse yarısını üreterek öncülük ediyor.

Lüks ünüyle mermer içeren ürünler diğer malzemelerden daha pahalıya mal olur, bu yüzden birçok insan banyolarını yenilerken tamamen dışlarlar. Bununla birlikte, banyonuza orijinal mermer eklemenin maliyetini düşürmenin bazı yolları ve görüntüyü bozmadan görünüşünü taklit etmenin kolay yolları da vardır.

mermer duvarlı banyo tasarımı | Dede Duş


Banyonuzda mermer kullanmanın faydaları nelerdir?

Işığı yansıtan pürüzsüz, parlak bir yüzeye sahip olan mermer, özellikle altın renkli musluklar, duşlar veya aksesuarlar ile eşleştirildiğinde süper lüks bir görünüm oluşacaktır.

Çağdaş bir ortam yaratmak için kolaylıkla kullanılabilmesine rağmen, mermerin klasik bir kenarı da var. Bu çok yönlülük, geleneksel banyolarda da kullanılabileceği anlamına gelir. Özellikle ahşap olmak üzere geniş ve çeşitli doğal malzemeler yelpazesini tamamlayan herhangi bir tasarıma, kolayca uygulanabilir.

Dokunsal ve uzun ömürlü mermerin özenle kullanılması gerekir ancak size yıllarca kullanım sağlayabilir.

Mermer lüks banyolarda uzun süredir kullanılmasına rağmen, günlük evlerde kullanım için modaya uygun bir malzeme olarak ortaya çıkmaktadır. Bunun nedeni, ev iç mekanlarında desen ve doku kullanımının artmasıdır.

Doğal ve organik banyolara doğru, artan bir eğilim vardır ve mermer, doğanın oluşturduğu eşsiz desen ve dokular ile bu görünüme mükemmel bir şekilde katkıda bulunur.

Son olarak, pürüzsüz ve karmaşık bir kaplamaya sahip olan mermer, minimalist banyolar için idealdir ve bu spa tarzını kendi evinizde yeniden üretmenize yardımcı olur.

eskitme ahşap dolap ve mermer lavabo tasarımı | Dede Duş


Mermer nerede kullanılabilir?

Tam bir mermer banyo, zengin ve ünlülerin koruyucusu olsa da, bu lüks malzemeyi banyo tasarımınıza dahil etmenin hızlı ve kolay bir yolu var.

Basit bir ekleme, mermer bir lavabo olabilir. Tezgah veya makyaj ünitesi tasarımı tercih etmek isteyin, mermer her yıkadığınızda göz alıcı bir özellik sağlayacaktır.

Çok daha sıkı bir bütçeyle çalışıyorsanız, ama yine de lüks hissetmek istiyorsanız, Mermer aksesuarları nispeten ucuzdur ve banyonuza mükemmel son dokunuşlar eklemek için kullanılabilir.

beyaz mermer banyo aksesuarları | Dede Duş


Mermer efektli malzemelerle çalışmak

Tabi ki, banyonuzda mermer kullanmak inanılmaz derecede pahalı olabilir, özellikle de duvardan zemine ulaşmak için çalışıyorsanız. Neyse ki, görünüş kadar “sahte” olabileceğiniz ve gerçek olan kadar etkili olan bazı düşük maliyetli yöntemler var.

Fayans, banyolar için popüler ve dayanıklı duvar ve zemin kaplama tercihidir ve çeşitli renklerde suni mermer seramik tasarımları bulacaksınız. Laminat parke ve gömme banyo mobilyaları için tezgahlar, çeşitli mermer efekt tasarımlarında da mevcuttur.

mermer efektli banyo duvarları | Dede Duş

Duş duvar panelleri, özellikle tüm banyonuzu mermerle döşemek istiyorsanız daha iyi bir seçimdir. Duvar panelleri, siyahtan beyaza kadar çok çeşitli sahte mermer desen ve renklerde bulunur ve montajı hızlı ve kolaydır. Her yönden banyo görünümü için, banyonuzun çevresinde, hatta banyo panellerini örterek bile kullanılabilirler. Çarpıcı bir görsel unsur sağlayan, aynı zamanda düşük bakımlı, hijyenik ve temizlenmesi kolaydır.

Dede Duş ' ta banyo ve duş alanlarınıza dair çözümler devam ediyor!

Diğer Blog / Makalelerimiz için buraya tıklayabilirsiniz.

 

Bloga dön